GeoCloud Fleet
English Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Japanese Norwegian Bokmål Polish Portuguese Spanish Swedish

Zarządzanie użytkownikami

Jakie role użytkowników są dostępne?

W GeoCloud Fleet zarządzanie użytkownikami pozwala określić, kto ma dostęp do funkcji i urządzeń konta firmowego.

Jak wyjaśniono w poprzedniej sekcji Zarządzanie kontami firmowymi, do konta firmowego można zapraszać użytkowników i przypisywać im określone role. Rola użytkownika w koncie firmowym określa, jakie działania może on wykonywać.

Dostępne są 3 role użytkowników:



Admin:

Administrator najwyższego poziomu konta firmowego. Rola jest przypisywana twórcy konta firmowego i może zostać przypisana wielu użytkownikom.

Fleet Manager:

Zarządza urządzeniami

Device Operator

Korzysta z urządzeń

GeoCloud Fleet

Zarządzanie kontami firmowymi

  • Usuwanie konta firmowego

tak

nie , ale może opuścić konto firmowe

nie , ale może opuścić konto firmowe


Zarządzanie użytkownikami

  • Zapraszanie / usuwanie użytkowników

  • Przypisywanie ról użytkowników

tak

nie , ale może wyświetlać listę użytkowników

nie , ale może wyświetlać listę użytkowników


Zarządzanie urządzeniami

  • Rejestrowanie / wyrejestrowywanie urządzeń

tak

tak

nie

GeoCloud Protect **

Zdalne blokowanie / odblokowywanie

tak

tak

tak


Tryb kradzieży

tak

tak

tak


Tryb samolotowy

tak

tak

tak


Alerty o ruchu

tak

tak

tak


Śledzenie lokalizacji w czasie rzeczywistym w pomieszczeniach i na zewnątrz

tak

tak

tak


Uruchamianie / wstrzymywanie śledzenia lokalizacji

tak

tak

tak


Historia lokalizacji

tak

tak

tak


Zapraszanie użytkowników

🖥️

Ta funkcja jest dostępna wyłącznie w GeoCloud Fleet Web App w przeglądarce (tutaj)

Rola Admin jest jedyną rolą, która może zapraszać użytkowników do konta firmowego. W tym celu należy wykonać następujące czynności:

  1. Na pasku menu po lewej stronie kliknij ikonę Użytkownicy

  2. Kliknij Invite user

  3. Wprowadź adres e-mail zapraszanego użytkownika

  4. Kliknij Send invitation

  5. Zaproszony użytkownik otrzymuje wiadomość e-mail z zaproszeniem do dołączenia do istniejącego konta firmowego.
    W tej wiadomości należy kliknąć Accept invitation

  6. Po zaakceptowaniu zaproszenia użytkownik zostaje dodany do listy użytkowników.

Ponadto należy pamiętać o następujących kwestiach:

  • Zaproszonemu użytkownikowi domyślnie przypisywana jest rola Device Operator. Rolę można zmienić po zaakceptowaniu zaproszenia przez użytkownika

  • Zaproszenie wygasa automatycznie po 7 dniach

  • Admin widzi oczekujące zaproszenia, które jeszcze nie wygasły


🧩 Rozwiązywanie problemów z zaproszeniami użytkowników

Problem

Prawdopodobna przyczyna

Rozwiązanie

Nie można zaakceptować zaproszenia

Zaproszenie wygasło

Zaproszony użytkownik prosi Admina o ponowne wysłanie zaproszenia


Zaproszenie zostało już zaakceptowane

Zaproszony użytkownik sprawdza przełącznik kont firmowych

Brak wiadomości e-mail z zaproszeniem

Filtry poczty e-mail

Zaproszony użytkownik sprawdza folder spam / potwierdza adres e-mail

Nie można zaprosić użytkownika

Zaproszony użytkownik jest już członkiem konta firmowego

Admin sprawdza, czy adres e-mail znajduje się na liście użytkowników


Wyświetlanie aktywnych użytkowników i oczekujących zaproszeń

🖥️

Ta funkcja jest dostępna wyłącznie w GeoCloud Fleet Web App w przeglądarce (tutaj)

Użytkownicy ze wszystkimi rolami mają dostęp do listy członków konta firmowego:

  1. Na pasku menu po lewej stronie kliknij ikonę Użytkownicy.

  2. Zostanie wyświetlona lista użytkowników

Należy pamiętać, że oczekujące zaproszenia widzi wyłącznie Admin.


Zmiana roli użytkownika

🖥️

Ta funkcja jest dostępna wyłącznie w GeoCloud Fleet Web App w przeglądarce (tutaj)

Admin może zmienić rolę każdego użytkownika w swoim koncie firmowym:

  1. Na pasku menu po lewej stronie kliknij ikonę Użytkownicy

  2. Na liście użytkowników odszukaj nazwisko wybranego użytkownika

  3. Kliknij listę rozwijaną User role

  4. Wybierz wymaganą rolę


Usuwanie użytkowników

🖥️

Ta funkcja jest dostępna wyłącznie w GeoCloud Fleet Web App w przeglądarce (tutaj)

Admin może usunąć użytkownika ze swojego konta firmowego:

  1. Na pasku menu po lewej stronie kliknij ikonę Użytkownicy

  2. W wierszu wybranego użytkownika kliknij ikonę Remove user



Funkcje zarządzania użytkownikami

Funkcja

Account Manager

Fleet Manager


Device Operator



WebApp


Aplikacja mobilna


WebApp

Aplikacja mobilna

WebApp

Aplikacja mobilna

Zapraszanie użytkowników do konta firmowego

tak

nie

nie

nie

nie

nie

Monitorowanie aktywnych użytkowników konta firmowego

tak

nie

tak

nie

tak

nie

Monitorowanie zaproszonych użytkowników konta firmowego

tak

nie


nie

nie

nie

nie

Zmiana roli użytkownika

tak

nie

nie

nie

nie

nie

Usuwanie użytkowników

tak

nie

nie

nie

nie

nie