GeoCloud Fleet
English Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Japanese Norwegian Bokmål Polish Portuguese Spanish Swedish

Gebruikers beheren

Welke gebruikersrollen zijn er beschikbaar?

Met gebruikersbeheer in GeoCloud Fleet bepaalt u wie toegang heeft tot de functies en apparaten van het bedrijfsaccount.

Zoals uitgelegd in de vorige sectie Bedrijfsaccounts beheren, kunt u in een bedrijfsaccount gebruikers uitnodigen en hun specifieke gebruikersrollen toewijzen. De gebruikersrol in een bedrijfsaccount bepaalt welke acties de gebruiker kan uitvoeren.

Er zijn 3 gebruikersrollen beschikbaar:



Admin:

Beheerder op het hoogste niveau van het bedrijfsaccount. Deze rol wordt toegewezen aan de maker van een bedrijfsaccount en kan aan meerdere gebruikers worden toegewezen.

Fleet Manager:

Beheert de apparaten

Device Operator

Gebruikt de apparaten

GeoCloud Fleet

Beheer van bedrijfsaccounts

  • Een bedrijfsaccount verwijderen

ja

nee maar kan een bedrijfsaccount verlaten

nee maar kan een bedrijfsaccount verlaten


Gebruikersbeheer

  • Gebruikers uitnodigen / verwijderen

  • Gebruikersrollen toewijzen

ja

nee maar kan de gebruikerslijst bekijken

nee maar kan de gebruikerslijst bekijken


Apparaatbeheer

  • Apparaten registreren / afmelden

ja

ja

nee

GeoCloud Protect **

Op afstand vergrendelen / ontgrendelen

ja

ja

ja


Diefstalmodus

ja

ja

ja


Vliegtuigmodus

ja

ja

ja


Bewegingsmeldingen

ja

ja

ja


Realtime locatietracking binnen en buiten

ja

ja

ja


Locatietracking starten / pauzeren

ja

ja

ja


Locatiegeschiedenis

ja

ja

ja


Gebruikers uitnodigen

🖥️

Deze functie is alleen beschikbaar in de GeoCloud Fleet Web App in uw browser (hier)

De Admin is de enige rol die gebruikers kan uitnodigen voor een bedrijfsaccount. Volg hiervoor deze stappen:

  1. Klik in de menubalk aan de linkerkant op het pictogram voor Gebruikers

  2. Klik op Invite user

  3. Voer het e-mailadres in van de gebruiker die u wilt uitnodigen

  4. Klik op Send invitation

  5. De uitgenodigde gebruiker ontvangt een e-mail met de uitnodiging om lid te worden van het bestaande bedrijfsaccount.
    In deze e-mail moet de gebruiker op Accept invitation klikken

  6. Na acceptatie wordt de gebruiker aan de gebruikerslijst toegevoegd.

Let daarnaast op de volgende informatie:

  • De uitgenodigde gebruiker krijgt standaard de rol Device Operator toegewezen- De rol kan worden gewijzigd nadat de gebruiker de uitnodiging heeft geaccepteerd

  • De uitnodiging verloopt automatisch na 7 dagen

  • De Admin kan de openstaande uitnodigingen zien die nog niet zijn verlopen


🧩 Problemen met gebruikersuitnodigingen oplossen

Probleem

Waarschijnlijke oorzaak

Oplossing

Uitnodiging kan niet worden geaccepteerd

Uitnodiging is verlopen

De uitgenodigde gebruiker vraagt de Admin om een nieuwe uitnodiging te sturen


Uitnodiging is al geaccepteerd

De uitgenodigde gebruiker controleert de keuzelijst voor bedrijfsaccounts

Uitnodigingsmail ontbreekt

E-mailfilters

De uitgenodigde gebruiker controleert de spammap / bevestigt het e-mailadres

Gebruiker kan niet worden uitgenodigd

De uitgenodigde gebruiker is al lid van het bedrijfsaccount

De Admin controleert of het e-mailadres in de gebruikerslijst staat


Actieve gebruikers en openstaande uitnodigingen bekijken

🖥️

Deze functie is alleen beschikbaar in de GeoCloud Fleet Web App in uw browser (hier)

Alle gebruikersrollen hebben als volgt toegang tot de lijst met leden van het bedrijfsaccount:

  1. Klik in de menubalk aan de linkerkant op het pictogram voor Gebruikers.

  2. Er wordt een lijst met gebruikers weergegeven

Let op: alleen de Admin kan de openstaande uitnodigingen zien.


Een gebruikersrol wijzigen

🖥️

Deze functie is alleen beschikbaar in de GeoCloud Fleet Web App in uw browser (hier)

De Admin kan als volgt de gebruikersrol van alle gebruikers in het bedrijfsaccount wijzigen:

  1. Klik in de menubalk aan de linkerkant op het pictogram voor Gebruikers

  2. Zoek in de gebruikerslijst de naam van de betreffende gebruiker

  3. Klik op de vervolgkeuzelijst User role

  4. Selecteer de gewenste rol


Gebruikers verwijderen

🖥️

Deze functie is alleen beschikbaar in de GeoCloud Fleet Web App in uw browser (hier)

De Admin kan als volgt een gebruiker uit het bedrijfsaccount verwijderen:

  1. Klik in de menubalk aan de linkerkant op het pictogram voor Gebruikers

  2. Klik in de rij van de betreffende gebruiker op het pictogram Remove user



Functies voor gebruikersbeheer

Functie

Account Manager

Fleet Manager


Device Operator



WebApp


Mobiele app


WebApp

Mobiele app

WebApp

Mobiele app

Gebruikers uitnodigen voor een bedrijfsaccount

ja

nee

nee

nee

nee

nee

Actieve gebruikers in een bedrijfsaccount bekijken

ja

nee

ja

nee

ja

nee

Uitgenodigde gebruikers in een bedrijfsaccount bekijken

ja

nee


nee

nee

nee

nee

Gebruikersrol wijzigen

ja

nee

nee

nee

nee

nee

Gebruikers verwijderen

ja

nee

nee

nee

nee

nee