GeoCloud Fleet
English Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Japanese Norwegian Bokmål Polish Portuguese Spanish Swedish

Administrere brukere

Hvilke brukerroller finnes?

I GeoCloud Fleet lar brukeradministrasjon deg styre hvem som har tilgang til firmakontoens funksjoner og enheter.

Som forklart i forrige avsnitt, Administrere firmakontoer, kan du invitere brukere til en firmakonto og tildele dem bestemte brukerroller. Brukerrollen i en firmakonto bestemmer hvilke handlinger brukeren kan utføre.

Det finnes tre brukerroller:



Admin:

Administrator på øverste nivå for firmakontoen. Rollen tildeles den som oppretter en firmakonto, og kan tildeles flere brukere.

Fleet Manager:

Administrerer enhetene

Device Operator

Bruker enhetene

GeoCloud Fleet

Administrasjon av firmakontoer

  • Slette en firmakonto

ja

nei men kan forlate en firmakonto

nei men kan forlate en firmakonto


Brukeradministrasjon

  • Invitere / fjerne brukere

  • Tildele brukerroller

ja

nei men kan se brukerlisten

nei men kan se brukerlisten


Enhetsadministrasjon

  • Registrere / avregistrere enheter

ja

ja

nei

GeoCloud Protect **

Fjernlåsing / -opplåsing

ja

ja

ja


Stjålet-modus

ja

ja

ja


Flymodus

ja

ja

ja


Bevegelsesvarsler

ja

ja

ja


Posisjonssporing i sanntid innendørs og utendørs

ja

ja

ja


Start / sett posisjonssporing på pause

ja

ja

ja


Posisjonshistorikk

ja

ja

ja


Invitere brukere

🖥️

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i GeoCloud Fleet Web App i nettleseren (her)

Admin er den eneste rollen som kan invitere brukere til en firmakonto. Dette gjør du slik:

  1. Klikk på ikonet for brukere i menylinjen til venstre

  2. Klikk på Invite user

  3. Skriv inn e-postadressen til brukeren du vil invitere

  4. Klikk på Send invitation

  5. Den inviterte brukeren mottar en e-post med en invitasjon til å bli med i den eksisterende firmakontoen.
    I denne e-posten må brukeren klikke på Accept invitation

  6. Når invitasjonen er godtatt, legges brukeren til i brukerlisten.

Merk i tillegg følgende:

  • Den inviterte brukeren får rollen Device Operator som standard. Rollen kan endres etter at brukeren har godtatt invitasjonen

  • Invitasjonen utløper automatisk etter 7 dager

  • Admin kan se ventende invitasjoner som ennå ikke har utløpt


🧩 Feilsøking av brukerinvitasjoner

Problem

Sannsynlig årsak

Løsning

Invitasjonen kan ikke godtas

Invitasjonen har utløpt

Den inviterte brukeren ber Admin om å sende en ny invitasjon


Invitasjonen er allerede godtatt

Den inviterte brukeren sjekker velgeren for firmakontoer

Invitasjons-e-posten mangler

E-postfiltre

Den inviterte brukeren sjekker søppelpost / bekrefter e-postadressen

Brukeren kan ikke inviteres

Den inviterte brukeren er allerede medlem av firmakontoen

Admin sjekker om e-postadressen finnes i brukerlisten


Vise aktive brukere og ventende invitasjoner

🖥️

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i GeoCloud Fleet Web App i nettleseren (her)

Alle brukerroller har tilgang til listen over medlemmer av firmakontoen:

  1. Klikk på ikonet for brukere i menylinjen til venstre.

  2. En liste over brukere vises

Merk at bare Admin kan se ventende invitasjoner.


Endre en brukerrolle

🖥️

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i GeoCloud Fleet Web App i nettleseren (her)

Admin kan endre brukerrollen for alle brukere i firmakontoen sin:

  1. Klikk på ikonet for brukere i menylinjen til venstre

  2. Finn navnet på den aktuelle brukeren i brukerlisten

  3. Klikk på rullegardinlisten for User role

  4. Velg ønsket rolle


Fjerne brukere

🖥️

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i GeoCloud Fleet Web App i nettleseren (her)

Admin kan fjerne en bruker fra firmakontoen sin:

  1. Klikk på ikonet for brukere i menylinjen til venstre

  2. Klikk på ikonet Remove user i raden for den aktuelle brukeren



Funksjoner for brukeradministrasjon

Funksjon

Account Manager

Fleet Manager


Device Operator



WebApp


Mobilapp


WebApp

Mobilapp

WebApp

Mobilapp

Invitere brukere til en firmakonto

ja

nei

nei

nei

nei

nei

Overvåke aktive brukere i en firmakonto

ja

nei

ja

nei

ja

nei

Overvåke inviterte brukere i en firmakonto

ja

nei


nei

nei

nei

nei

Endre brukerrolle

ja

nei

nei

nei

nei

nei

Fjerne brukere

ja

nei

nei

nei

nei

nei