GeoCloud Fleet
English Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Japanese Norwegian Bokmål Polish Portuguese Spanish Swedish

Administration af brugere

Hvilke brugerroller findes der?

I GeoCloud Fleet giver brugeradministration dig mulighed for at styre, hvem der har adgang til virksomhedskontoens funktioner og enheder.

Som forklaret i det foregående afsnit Administration af virksomhedskonti er det muligt at invitere brugere til en virksomhedskonto og tildele dem bestemte brugerroller. Brugerrollen i en virksomhedskonto bestemmer, hvilke handlinger brugeren kan udføre.

Der findes 3 brugerroller:



Admin:

Øverste administrator af virksomhedskontoen. Rollen tildeles den bruger, der opretter en virksomhedskonto, og kan tildeles flere brugere.

Fleet Manager:

Administrerer enhederne

Device Operator

Bruger enhederne

GeoCloud Fleet

Administration af virksomhedskonti

  • Slet en virksomhedskonto

ja

nej men kan forlade en virksomhedskonto

nej men kan forlade en virksomhedskonto


Brugeradministration

  • Inviter/fjern brugere

  • Tildel brugerroller

ja

nej men kan se brugerlisten

nej men kan se brugerlisten


Enhedsadministration

  • Registrer/afregistrer enheder

ja

ja

nej

GeoCloud Protect **

Fjernlåsning/-oplåsning

ja

ja

ja


Stjålet-tilstand

ja

ja

ja


Flytilstand

ja

ja

ja


Bevægelsesadvarsler

ja

ja

ja


Positionssporing i realtid indendørs og udendørs

ja

ja

ja


Start/sæt positionssporing på pause

ja

ja

ja


Positionshistorik

ja

ja

ja


Invitation af brugere

🖥️

Denne funktion er kun tilgængelig i GeoCloud Fleet Web App i din browser (her)

Admin er den eneste rolle, der kan invitere brugere til en virksomhedskonto. Det gør du sådan:

  1. Klik på ikonet for brugere i menulinjen til venstre

  2. Klik på Invite user

  3. Indtast e-mailadressen på den bruger, du vil invitere

  4. Klik på Send invitation

  5. Den inviterede bruger modtager en e-mail med invitationen til at blive medlem af den eksisterende virksomhedskonto.
    I denne e-mail skal brugeren klikke på Accept invitation

  6. Når invitationen er accepteret, føjes brugeren til brugerlisten.

Bemærk desuden følgende:

  • Den inviterede bruger tildeles som standard rollen Device Operator - Rollen kan ændres, når brugeren har accepteret invitationen

  • Invitationen udløber automatisk efter 7 dage

  • Admin kan se de afventende invitationer, der endnu ikke er udløbet


🧩 Fejlfinding ved brugerinvitationer

Problem

Sandsynlig årsag

Løsning

Invitationen kan ikke accepteres

Invitationen er udløbet

Den inviterede bruger beder Admin om at sende en ny invitation


Invitationen er allerede accepteret

Den inviterede bruger tjekker skifteren for virksomhedskonti

Invitations-e-mail mangler

E-mailfiltre

Den inviterede bruger tjekker spam/bekræfter e-mailadressen

Brugeren kan ikke inviteres

Den inviterede bruger er allerede medlem af virksomhedskontoen

Admin tjekker, om e-mailadressen findes på brugerlisten


Visning af aktive brugere og afventende invitationer

🖥️

Denne funktion er kun tilgængelig i GeoCloud Fleet Web App i din browser (her)

Alle brugerroller har adgang til listen over virksomhedskontoens medlemmer:

  1. Klik på ikonet for brugere i menulinjen til venstre.

  2. Der vises en liste over brugere

Bemærk, at kun Admin kan se de afventende invitationer.


Ændring af en brugerrolle

🖥️

Denne funktion er kun tilgængelig i GeoCloud Fleet Web App i din browser (her)

Admin kan ændre brugerrollen for alle brugere i sin virksomhedskonto:

  1. Klik på ikonet for brugere i menulinjen til venstre

  2. Find navnet på den pågældende bruger på brugerlisten

  3. Klik på rullelisten for User role

  4. Vælg den ønskede rolle


Fjernelse af brugere

🖥️

Denne funktion er kun tilgængelig i GeoCloud Fleet Web App i din browser (her)

Admin kan fjerne en bruger fra sin virksomhedskonto:

  1. Klik på ikonet for brugere i menulinjen til venstre

  2. Klik på ikonet Remove user i rækken for den pågældende bruger



Funktioner til brugeradministration

Funktion

Account Manager

Fleet Manager


Device Operator



WebApp


Mobilapp


WebApp

Mobilapp

WebApp

Mobilapp

Inviter brugere til en virksomhedskonto

ja

nej

nej

nej

nej

nej

Overvåg aktive brugere i en virksomhedskonto

ja

nej

ja

nej

ja

nej

Overvåg inviterede brugere i en virksomhedskonto

ja

nej


nej

nej

nej

nej

Ændr brugerrolle

ja

nej

nej

nej

nej

nej

Fjern brugere

ja

nej

nej

nej

nej

nej