GeoCloud Fleet
English Czech Danish Dutch Finnish French German Italian Japanese Norwegian Bokmål Polish Portuguese Spanish Swedish

Hantera användare

Vilka användarroller finns?

I GeoCloud Fleet kan du med användarhantering styra vem som har åtkomst till företagskontots funktioner och enheter.

Som förklaras i föregående avsnitt Hantera företagskonton kan du bjuda in användare till ett företagskonto och tilldela dem specifika användarroller. Användarrollen i ett företagskonto avgör vilka åtgärder användaren kan utföra.

Det finns tre användarroller:



Admin:

Högsta administratör för företagskontot. Rollen tilldelas den som skapar ett företagskonto och kan tilldelas flera användare.

Fleet Manager:

Hanterar enheterna

Device Operator

Använder enheterna

GeoCloud Fleet

Hantering av företagskonton

  • Ta bort ett företagskonto

ja

nej men kan lämna ett företagskonto

nej men kan lämna ett företagskonto


Användarhantering

  • Bjuda in/ta bort användare

  • Tilldela användarroller

ja

nej men kan visa användarlistan

nej men kan visa användarlistan


Enhetshantering

  • Registrera/avregistrera enheter

ja

ja

nej

GeoCloud Protect **

Fjärrlåsning/-upplåsning

ja

ja

ja


Stöldläge

ja

ja

ja


Flygläge

ja

ja

ja


Rörelselarm

ja

ja

ja


Platsspårning i realtid inomhus och utomhus

ja

ja

ja


Starta/pausa platsspårning

ja

ja

ja


Platshistorik

ja

ja

ja


Bjuda in användare

🖥️

Den här funktionen är endast tillgänglig i GeoCloud Fleet Web App i din webbläsare (här)

Admin är den enda roll som kan bjuda in användare till ett företagskonto. Gör så här:

  1. Klicka på ikonen för användare i menyraden till vänster

  2. Klicka på Invite user

  3. Ange e-postadressen till den användare som ska bjudas in

  4. Klicka på Send invitation

  5. Den inbjudna användaren får ett e-postmeddelande med en inbjudan att gå med i det befintliga företagskontot.
    I e-postmeddelandet ska användaren klicka på Accept invitation

  6. När inbjudan har accepterats läggs användaren till i användarlistan.

Observera även följande:

  • Den inbjudna användaren tilldelas rollen Device Operator som standard. Rollen kan ändras när användaren har accepterat inbjudan

  • Inbjudan upphör automatiskt att gälla efter 7 dagar

  • Admin kan se väntande inbjudningar som ännu inte har upphört att gälla


🧩 Felsökning av användarinbjudningar

Problem

Trolig orsak

Lösning

Inbjudan kan inte accepteras

Inbjudan har upphört att gälla

Den inbjudna användaren ber Admin att skicka en ny inbjudan


Inbjudan har redan accepterats

Den inbjudna användaren kontrollerar växlaren för företagskonton

E-postmeddelandet med inbjudan saknas

E-postfilter

Den inbjudna användaren kontrollerar skräpposten/bekräftar e-postadressen

Användaren kan inte bjudas in

Den inbjudna användaren är redan medlem i företagskontot

Admin kontrollerar om e-postadressen finns i användarlistan


Visa aktiva användare och väntande inbjudningar

🖥️

Den här funktionen är endast tillgänglig i GeoCloud Fleet Web App i din webbläsare (här)

Alla användarroller har åtkomst till listan över företagskontots medlemmar:

  1. Klicka på ikonen för användare i menyraden till vänster.

  2. En lista över användare visas

Observera att endast Admin kan se väntande inbjudningar.


Ändra en användarroll

🖥️

Den här funktionen är endast tillgänglig i GeoCloud Fleet Web App i din webbläsare (här)

Admin kan ändra användarrollen för alla användare i sitt företagskonto:

  1. Klicka på ikonen för användare i menyraden till vänster

  2. Leta upp namnet på den aktuella användaren i användarlistan

  3. Klicka på listrutan User role

  4. Välj önskad roll


Ta bort användare

🖥️

Den här funktionen är endast tillgänglig i GeoCloud Fleet Web App i din webbläsare (här)

Admin kan ta bort en användare från sitt företagskonto:

  1. Klicka på ikonen för användare i menyraden till vänster

  2. Klicka på ikonen Remove user på raden för den aktuella användaren



Funktioner för användarhantering

Funktion

Account Manager

Fleet Manager


Device Operator



WebApp


Mobilapp


WebApp

Mobilapp

WebApp

Mobilapp

Bjuda in användare till ett företagskonto

ja

nej

nej

nej

nej

nej

Övervaka aktiva användare i ett företagskonto

ja

nej

ja

nej

ja

nej

Övervaka inbjudna användare i ett företagskonto

ja

nej


nej

nej

nej

nej

Ändra användarroll

ja

nej

nej

nej

nej

nej

Ta bort användare

ja

nej

nej

nej

nej

nej