Mitä käyttäjärooleja on käytettävissä?
GeoCloud Fleetin käyttäjien hallinnalla määritetään, kuka voi käyttää yritystilin toimintoja ja laitteita.
Kuten edellisessä osiossa Yritystilien hallinta kerrottiin, yritystiliin voidaan kutsua käyttäjiä ja heille voidaan määrittää tietyt käyttäjäroolit. Käyttäjän rooli yritystilissä määrää, mitä toimintoja käyttäjä voi suorittaa.
Käytettävissä on kolme käyttäjäroolia:
|
|
|
Admin: Yritystilin ylimmän tason pääkäyttäjä. Rooli määritetään yritystilin luojalle, ja se voidaan määrittää useille käyttäjille. |
Fleet Manager: Hallinnoi laitteita |
Device Operator Käyttää laitteita |
|---|---|---|---|---|
|
GeoCloud Fleet |
|
kyllä |
ei mutta voi poistua yritystililtä |
ei mutta voi poistua yritystililtä |
|
|
|
kyllä |
ei mutta voi tarkastella käyttäjäluetteloa |
ei mutta voi tarkastella käyttäjäluetteloa |
|
|
|
kyllä |
kyllä |
ei |
|
Etälukitus / lukituksen avaus etänä |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
|
|
|
Varastettu-tila |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
|
|
Lentotila |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
|
|
Liikehälytykset |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
|
|
Reaaliaikainen sijainnin seuranta sisä- ja ulkotiloissa |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
|
|
Sijainnin seurannan käynnistys / keskeytys |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
|
|
Sijaintihistoria |
kyllä |
kyllä |
kyllä |
Käyttäjien kutsuminen
Tämä toiminto on käytettävissä vain selaimessa toimivassa GeoCloud Fleet Web Appissa (tästä)
Admin on ainoa rooli, joka voi kutsua käyttäjiä yritystiliin. Kutsu lähetetään seuraavasti:
-
Napsauta vasemmanpuoleisessa valikkopalkissa käyttäjien kuvaketta
-
Napsauta Invite user
-
Anna kutsuttavan käyttäjän sähköpostiosoite
-
Napsauta Send invitation
-
Kutsuttu käyttäjä saa sähköpostitse kutsun liittyä olemassa olevaan yritystiliin.
Sähköpostissa on napsautettava Accept invitation -
Kun kutsu on hyväksytty, käyttäjä lisätään käyttäjäluetteloon.
Huomaa lisäksi seuraavat seikat:
-
Kutsutulle käyttäjälle määritetään oletuksena Device Operator -rooli. Roolia voidaan muuttaa sen jälkeen, kun käyttäjä on hyväksynyt kutsun
-
Kutsu vanhenee automaattisesti 7 päivän kuluttua
-
Admin näkee odottavat kutsut, jotka eivät ole vielä vanhentuneet
🧩 Käyttäjäkutsujen vianmääritys
|
Ongelma |
Todennäköinen syy |
Ratkaisu |
|---|---|---|
|
Kutsua ei voi hyväksyä |
Kutsu on vanhentunut |
Kutsuttu käyttäjä pyytää Adminia lähettämään uuden kutsun |
|
|
Kutsu on jo hyväksytty |
Kutsuttu käyttäjä tarkistaa yritystilin vaihtovalikon |
|
Kutsusähköposti puuttuu |
Sähköpostisuodattimet |
Kutsuttu käyttäjä tarkistaa roskapostikansion / vahvistaa sähköpostiosoitteen |
|
Käyttäjää ei voi kutsua |
Kutsuttu käyttäjä on jo yritystilin jäsen |
Admin tarkistaa, onko sähköpostiosoite käyttäjäluettelossa |
Aktiivisten käyttäjien ja odottavien kutsujen tarkasteleminen
Tämä toiminto on käytettävissä vain selaimessa toimivassa GeoCloud Fleet Web Appissa (tästä)
Kaikki käyttäjäroolit pääsevät yritystilin jäsenluetteloon seuraavasti:
-
Napsauta vasemmanpuoleisessa valikkopalkissa käyttäjien kuvaketta.
-
Näytölle tulee käyttäjäluettelo
Huomaa, että vain Admin näkee odottavat kutsut.
Käyttäjäroolin muuttaminen
Tämä toiminto on käytettävissä vain selaimessa toimivassa GeoCloud Fleet Web Appissa (tästä)
Admin voi muuttaa yritystilinsä kaikkien käyttäjien käyttäjäroolia seuraavasti:
-
Napsauta vasemmanpuoleisessa valikkopalkissa käyttäjien kuvaketta
-
Etsi käyttäjäluettelosta haluamasi käyttäjän nimi
-
Napsauta User role -pudotusvalikkoa
-
Valitse haluamasi rooli
Käyttäjien poistaminen
Tämä toiminto on käytettävissä vain selaimessa toimivassa GeoCloud Fleet Web Appissa (tästä)
Admin voi poistaa käyttäjän yritystililtään seuraavasti:
-
Napsauta vasemmanpuoleisessa valikkopalkissa käyttäjien kuvaketta
-
Napsauta kyseisen käyttäjän rivillä kuvaketta Remove user
Käyttäjien hallinnan toiminnot
|
Toiminto |
Account Manager |
Fleet Manager |
|
Device Operator |
|
|
|---|---|---|---|---|---|---|
|
|
WebApp
|
Mobiilisovellus
|
WebApp |
Mobiilisovellus |
WebApp |
Mobiilisovellus |
|
Käyttäjien kutsuminen yritystiliin |
kyllä |
ei |
ei |
ei |
ei |
ei |
|
Yritystilin aktiivisten käyttäjien seuraaminen |
kyllä |
ei |
kyllä |
ei |
kyllä |
ei |
|
Yritystiliin kutsuttujen käyttäjien seuraaminen |
kyllä |
ei
|
ei |
ei |
ei |
ei |
|
Käyttäjäroolin muuttaminen |
kyllä |
ei |
ei |
ei |
ei |
ei |
|
Käyttäjien poistaminen |
kyllä |
ei |
ei |
ei |
ei |
ei |